Informatikai Frissdiplomás Program

Informatikai Frissdiplomás Program a Morgan Stanley-nél

Iroda: Budapest, Lechner Ödön fasor 8.

Program helyszín: London

Kezdés: 2019 Február/Augusztus (Igény esetén lehetőség van korábbi munkakezdésre)

Időtartam: Határozatlan idejű szerződés, teljes munkaidő (heti 40 órás munkavégzés), versenyképes fizetés

Jelentkezési határidő: Februári program: 2018. December 2.
Augusztusi program: 2019. Június 2.

A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. Munkatársaink a világ 43 országában található 1300 irodában dolgoznak. A Morgan Stanley 2006-ban nyitotta meg ügyviteli és informatikai szolgáltató központját Budapesten. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása pénzügy, informatika, matematikai modellezés, hitelkockázat-és piac elemzés, és értékpapír kereskedés jogi dokumentáció területeken.

Morgan Stanley Informatika divízió

Az Informatika divízió innovatív megoldásokkal segíti a pénzügyi feladatok magas színvonalú ellátását. Jelentős Informatikai befektetéseink lehetővé teszik fejlett kereskedési rendszerek, modellező és szimulációs szoftverek, valamint elemző és biztonsági rendszerek kifejlesztését és működtetését, beleértve az azokat támogató infrastruktúrát.

A Programról

A Morgan Stanley évente kétszer – februárban és augusztusban – indítja el az IT Frissdiplomás Programot. Ide olyan diplomázás előtt állók, frissdiplomások vagy 1-2 éves tapasztalattal rendelkezők jelentkezését várjuk, akik szívesen dolgoznának a vállalat magyarországi részlegének Informatika osztályán. A felvételt nyert résztvevők először egy 15 hetes programon vesznek részt, amely intenzív informatikai képzést, cégorientációt, a befektetési szektor megismertetését és tényleges üzleti kihívásokon alapuló projectfeladatokat tartalmaz.

A Program után

A résztvevőket a program befejezése után változatos informatikai munkakörökben helyezzük el a budapesti irodánkban. Folyamatosan lehetőséget biztosítunk szakmai tudást és személyes készségeket fejlesztő képzéseken való részvételre, sokoldalú és hosszútávú IT karriert biztosítunk nekik a cégünknél.

A programnak 2 típusa van:

Az Alkalmazásfejlesztés irány a legújabb szoftverfejlesztési technológiák megismerését, valamint a design és programozási készségek fejlesztését teszi lehetővé. A program során a résztvevők többek között az alábbi rendszereket és technológiákat használják intenzíven: Java, C++, Linux/Unix, Windows, Perl, .NET, C#, objektum orientált analízis és design, relációs adatbázisok, middleware, üzenetküldő rendszerek, rendszerarchitektúrák, rendszerintegráció, XML/SOAP és saját technológiák.

Az Infrastruktúra irány az alábbi rendszerekkel és technológiákkal dolgozik: hálózatok, adatbázisok, Linux/Unix, Windows, hardware, middleware, software menedzsment és adminisztráció, automatizálás.

A program lehetőséget biztosít a különféle infrastruktúrális technológiák, például operációs rendszerek, tárházak, biztonsági rendszerek megismerésére.

Kiválasztási folyamat

A kiválasztás többlépcsős. A sikeres telefonos interjúkat csoportos készségfelmérés (Assessment Center) követi.

Tanulmányok és elvárt készségek

  • Befejezés előtt álló vagy frissen végzett informatikus, matematikus, fizikus, villamosmérnök vagy bármely más mérnökök jelentezését várjuk
  • Jó kommunikációs készség angol és magyar nyelven egyaránt (közép szintű angol)
  • Kitűnő problémamegoldó képesség, erős érdeklődés a technológia iránt
  • Infrastruktúra irányon: erős felhasználói szintű Windows vagy Linux/Unix tudás, alapszintű hálózati ismeretek, script nyelvek ismerete, gyakorlati tudása előny
  • Alkalmazásfejlesztői irány: valamely OO nyelv ismerete (Java, C#, C++) és a nyelvhez kapcsolódó célplatform műkődésének ismerete elvárt
  • Korábban megszerzett szakmai tapasztalat előnyt jelenthet a kiválasztásnál

Jelentkezés:

Ha felkeltette az érdeklődésed a fenti lehetőség, ezen a linken tudsz jelentkezni angol nyelvű önéletrajzoddal.

További információkért látogass el honlapunkra: www.morganstanley.com/campus