Informatikai Őszi Gyakornoki Program

Kezdés: 2018. December

Időtartam: Heti 20/30/40 órás munkavégzés, flexibilis beosztással

Iroda: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.

Jelentkezés: November végéig

 

A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. Munkatársaink a világ 42 országában található több mint 1300 irodánkban dolgoznak. A Morgan Stanley 2006-ban nyitotta meg ügyviteli és informatikai szolgáltató központját Budapesten. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása pénzügy, informatika, matematikai modellezés, hitelkockázat-és piacelemzés, értékpapír kereskedés jogi dokumentáció területeken.

Morgan Stanley Informatika divízió

Az Informatika divízió innovatív megoldásokkal segíti a pénzügyi feladatok magas színvonalú ellátását. Jelentős Informatikai befektetéseink lehetővé teszik fejlett kereskedési rendszerek, modellező és szimulációs szoftverek, valamint elemző és biztonsági rendszerek kifejlesztését és működtetését, beleértve az azokat támogató infrastruktúrát.

A Programról

A Gyakornoki Program során a diákok fejleszthetik az informatikai infrastruktúratervezési és/vagy szoftver, alkalmazásfejlesztési tudásukat.

Ezen kívül további képzési lehetőségek is a rendelkezésükre állnak: Morgan Stanley-t és az informatika részleget megismertető képzések, Mentor Program, Szakmai és készségfejlesztő ismeretek.

A Gyakornoki Programot sikeresen teljesítők felvételt nyerhetnek a Morgan Stanley által kínált teljes munkaidős Informatikai Frissdiplomás Programra a diplomázást követően.

Projekt lehetőségek

A program során a gyakornokoknak lehetőségük nyílik különféle területek – céges portálok, drótnélküli hálózatok, kereskedelmi és kockázatelemző rendszerek, valamint sokfajta technológia megismerésére.

Elvárt tudás / készségek

 • Folyamatban lévő tanulmányok (B.Sc. vagy M.Sc.) informatikai, mérnöki, matematika, fizika, vagy egyéb, technológiai területen;
 • Kiváló problémamegoldási készség, csapatmunka, erős kommunikációs készség, közép szintű angol nyelvtudás, komoly érdeklődés technológiák iránt.
 • Alkalmazásfejlesztés területen:
  • legalább egy objektum orientált programnyelv ismerete: Java, C++ vagy C# .NET;
  • adatbáziskezelési tudás (SQL), operációs rendszer ismerete (Windows, Linux/Unix);
  • script nyelvek ismerete előny (Perl, Python, Power Shell).
 • Infrastruktúra területen:
  • erős felhasználói szintű Windows vagy Linux/Unix operációs rendszer ismerete;
  • a felsorolt objektum orientált programnyelvek valamelyikének ismerete előny:  .NET, C++ vagy C#;
  • adatbáziskezelési tudás (SQL) előny;
  • Power Shell, Perl, Python ismerete előny.

Kiválasztás folyamata:

A sikeres jelentkezők online regisztrációt követően telefonos szakmai interjún vesznek részt. Azon jelöltek, akik sikeresen továbbjutnak a technikai telefonos interjún meghívást kapnak egy csoportos készségfelmérő interjú napra (Assessment Center), mely során további szakmai és személyes készségeket, képességeket mérő interjúkon vesznek részt. A nap folyamán alkalmuk nyílik egy ebéd során találkozni és megismerkedni jelenlegi gyakornokainkkal. A sikeresen teljesítő jelöltek találkozhatnak és megismerhetik az aktuális gyakornoki csapatokat és projekteket. A folyamat végén a jelöltek tudását és érdeklődését illetve az aktuális projektek szakmai tudás és egyéb készség elvárásait párosítjuk.