ELTE Karrierközpont

Informatikai Őszi Gyakornoki Program Infrastruktúra területen

Megosztás

ms_wccch

Kezdés: 2017. Október/November
Időtartam: Heti 20/30/40 órás munkavégzés, flexibilis beosztással
Iroda: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.
Jelentkezés: Október végéig

A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. Munkatársaink a világ 42 országában található több mint 1300 irodánkban dolgoznak. A Morgan Stanley 2006-ban nyitotta meg ügyviteli és informatikai szolgáltató központját Budapesten. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása pénzügy, informatika, matematikai modellezés, hitelkockázat-és piacelemzés, értékpapír kereskedés jogi dokumentáció területeken.

Morgan Stanley Informatika divízió

Az Informatika divízió innovatív megoldásokkal segíti a pénzügyi feladatok magas színvonalú ellátását. Jelentős Informatikai befektetéseink lehetővé teszik fejlett kereskedési rendszerek, modellező és szimulációs szoftverek, valamint elemző és biztonsági rendszerek kifejlesztését és működtetését, beleértve az azokat támogató infrastruktúrát.

A Programról

A Gyakornoki Program során a diákok fejleszthetik az informatikai infrastruktúratervezési és/vagy szoftver, alkalmazásfejlesztési tudásukat. Ezen kívül további képzési lehetőségek is a rendelkezésükre állnak: Morgan Stanley-t és az informatika részleget megismertető képzések, Mentor Program, Szakmai és készségfejlesztő ismeretek

A Gyakornoki Programot sikeresen teljesítők felvételt nyerhetnek a Morgan Stanley által kínált teljes
munkaidős Informatikai Frissdiplomás Programra a diplomázást követően.

Projekt lehetőségek

Az Agile Engineering csapat fejleszti a Morgan Stanley belső PaaS (Platform as a Service megoldását). A csapat a fejlesztett platformon számos alkalmazást hostol az egész cég részére. Ezen alkalmazások között talalálunk belső fejlesztési middleware-ket, és nyílt forráskódú alkalmazásokat is mint az apache, vagy elasticsearch.

A Voltaire csapat a Morgan Stanley hardware-szolgáltatását kiszolgáló eszközt fejleszti, mely három részből áll. Egyrészt web shop, másrészt a beérkező kérelmek optimalizálását és jóváhagyását menedzseli, végül a projekt kivitelezését koordinálja.

Elvárt tudás / készségek:

  • Folyamatban lévő tanulmányok (B.Sc. vagy M.Sc.) informatikai, mérnöki, matematika, fizika, vagy egyéb, technológiai területen;
  • PowerShell, Perl, Python, vagy egyéb scriptnyelv ismerete;
  • Erős felhasználói szintű Windows vagy Linux/Unix operációs rendszer ismerete;
  • A felsorolt objektum orientált programnyelvek valamelyikének ismerete előny: .NET, C++ vagy C#;
  • Adatbáziskezelési tudás (SQL) előny;
  • Kiváló problémamegoldási készség, csapatmunka, erős kommunikációs készség, középszintű angol nyelvtudás, komoly érdeklődés technológiák iránt.

Kiválasztás folyamata:
A sikeres jelentkezők online regisztrációt követően telefonos szakmai interjún vesznek részt. Azon jelöltek, akik sikeresen továbbjutnak a technikai telefonos interjún meghívást kapnak egy csoportos készségfelmérő interjú napra (Assessment Center), mely során további szakmai és személyes készségeket, képességeket mérő interjúkon vesznek részt. A nap folyamán alkalmuk nyílik egy ebéd során találkozni és megismerkedni jelenlegi gyakornokainkkal. A sikeresen teljesítő jelöltek találkozhatnak és megismerhetik az aktuális gyakornoki csapatokat és projekteket. A folyamat végén a jelöltek tudását és érdeklődését illetve az aktuális projektek szakmai tudás és egyéb készség elvárásait párosítjuk.

Információ és jelentkezés:

Ha felkeltette az érdeklődésed a fenti lehetőség, ezen a linken tudsz jelentkezni angol nyelvű önéletrajzoddal.