Leírás

Téged keresünk, ha:

 • egyetemista, főiskolás vagy pályakezdő vagy,
 • elkötelezett vagy a társadalmi felelősségvállalás mellett,
 • szívesen belelátnál egy Afrikában hosszú távú fejlesztési projektekkel, Magyarországon pedig ismeretterjesztő, tolerancianövelő rendezvényekkel foglalkozó szervezet életébe.

Amit ajánlani tudunk:

 • Változatos feladatok (általános irodai adminisztrációs feladatok, fordítás, beszámolók készítése, pályázatírás,
  rendezvényszervezés, on-line kommunikáció (honlap és Facebook kezelése) stb.)
 • Széleskörű tapasztalatok egy civil szervezet működését illetően
 • Széleskörű kapcsolatrendszer rendezvényszervezés és nemzetközi fejlesztés terén
 • Dinamikus, nyitott, segítőkész közeg
 • Igazolás a gyakornoki időről, az elvégzett munkákról és a szerzett tapasztalatokról
 • Sikeres gyakorlat végén ajánlólevél biztosítása

Akik érdeklődésére elsősorban számítunk:

 • Egyetemisták, főiskolások és pályakezdők (főleg társadalomtudományi, szociológiai, kulturális és gazdasági, marketing és kommunikációs háttérrel, érdeklődéssel)
 • Afrika és a civil szervezetek munkája iránt érdeklődők
 • Hosszú távú, fenntartható fejlesztés iránt érdeklődők

Amit kérünk:

 • Lehetőség szerint két hónap gyakornoki idő vállalása, heti 20-40 órában (távmunkában nem végezhető)
 • Kiváló problémamegoldó- és kommunikációs készség
 • Önálló munkavégzésre való képesség
 • Idegen nyelv ismerete (angol, francia) előny

Ez a gyakornoki pozíció nem fizetett. A gyakornokok számára juttatásként elsősorban utazási támogatást tudunk biztosítani. A felsőoktatási törvény alapján végzendő szakmai gyakorlat esetében törekszünk arra, hogy rugalmasan alakítsuk a gyakornokság időtartamát, heti óraszámát a jelentkező időbeosztása valamint a jogszabályi kötelezettségek figyelembe vételével.

Gyakornokaink mondták:

“Remek, segítőkész, támogató. Ez az első három szó, ami eszembe jut a közösségről, ami az Alapítványnál fogadott. Támogató nemcsak az adott munkában, de a személyes fejlődésben is; egy dinamikus csapat, amellyel leküzdhetsz minden esetlegesen felmerülő nehézséget, miközben találkozhatsz számos újdonsággal és kihívással. Ha kellőképpen nyitott vagy és proaktív, számos ismerettel gazdagodva és soft skillekben fejlődve fogod zárni az itt töltött gyakorlatodat. 

Veszélyek: az Afrika-szeretet nagyon ragadós!” Orsi 

“Amióta az Afrikáért Alapítvány csapatában tevékenykedem, sokkal hasznosabbnak érzem napjaim. Úgy gondolom, az Alapítványnál végzett munka, ha csak egy kicsit is, de hozzájárul a világ jobbá tételéhez. Ha te is szeretnél ilyen ilyen inspiráló környezetben dolgozni, szuper, segítőkész kollégákkal, akkor ez a tökéletes hely a szakmai gyakorlatod elvégzéséhez!” Rami 

Jelentkezés módja:

Folyamatosan várjuk egyetemisták és pályakezdők jelentkezését. Pályázni önéletrajz és motivációs levél elküldésével a projects@afrikaert.hu e-mail címen lehet. Az elbírálás a jelentkezések sorrendjében történik.

Tárgy: gyakornoki jelentkezés.

Gyakornoki programunk folyamatos, így várjuk a jelentkezéseket, a feltüntetett elvárások szerint.

A jelentkezésben kérjük jelöld meg, hogy mely időszakban kívánsz részt venni az alapítvány munkájában, napi/heti hány órában és milyen napi beosztásban szeretnél gyakornoki tevékenységet végezni. Továbbá kérjük jelöld meg, hogy kötelező szakmai gyakorlatot kívánsz-e végezni, amennyiben igen, ennek milyen feltételei vannak az alapítvány számára.

Referencia megjelölése és/vagy ajánlólevél csatolás előnyt jelent.

Afrikáért Alapítvány

Az Afrikáért Alapítvány civil kezdeményezésre létrejött közhasznú fejlesztési szervezet, melynek fő célja oktatási, szociális és egészségügyi téren fejlesztési tevékenység végzése Afrikában. Ennek keretében Alapítványunk mások mellett a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában az  Othniel Általános és Középiskolát  és a La Providence Árvaházat tartja fenn, illetve számos fővárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, vidéken pedig fejlesztési programokat bonyolít le.

Bérezés: nem tartozik hozzá bérezés
Nyelvtudás:
Angol
Francia