Leírás

Keresünk:

  • önkéntes tanárokat, korrepetítorokat gyerekek mellé: általános iskolás gyerekeket segítenek a magyar nyelv elsajátításában, illetve más, iskolai tantárgyak megértésében heti minimum 1 alkalommal. Egy, max. két gyerek szokott tartozni egy önkéntes tanárhoz.
  • önkéntes tanárokat felnőttek mellé: magyar nyelven általában teljesen kezdő, vagy kicsit beszélő külföldieket segítenek a magyar nyelv elsajátításában. A cél az, hogy a diákok alapszinten el tudjanak boldogulni a mindennapi magyar környezetükben, jobban tudjanak kapcsolódni, jobban értsék, mi veszi őket körül. A gyakorlás heti egyszer másfél órában, kb. 3-5 fős csoportban zajlik.
  • önkéntes mentorokat: társ a mindennapok útvesztőiben. Rendszeresen, heti egyszer személyesen találkoznak a mentoráltjukkal, és töltenek el közösen időt a másik igényeire figyelve: közös kirándulás, városfelfedezés, magyarozás, főzés, az egymás kultúrájának megismerése van a fókuszban a kölcsönös kíváncsiság mentén. Az önkéntes mentor segítségként hívható ügyintézésben (hivatalokban vagy orvosnál), így jó, ha van ehhez is affinitása a jelentkezőnek.
  • lelkes középiskolásokat, akik szívesen megismerkednének Budapesten lakó külföldiekkel, nyitottak arra, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatokat más kultúrákról és próbára tennék nyelvtudásukat az osztályterem falain kívül is. Felkészítéssel támogatjuk azokat, akik a közösségi szolgálat keretében – vagy azon túl – bekapcsolódnának egy befogadó és sokszínű közösség életébe, akár a magyar nyelvtanulásban segítve fiatalokat vagy idősebbeket, akár az interkulturális programokon.

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a gabriella.hajdu@artemisszio.hu címre

Artemisszió Alapítvány

Az Artemisszió Alapítványnál több mint húsz éve dolgozunk azon, hogy Magyarországon együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre. Olyan országban szeretnénk élni, ahol a hátránnyal indulók is esélyt kapnak, a sokszínűség pedig érték. A globalizálódó világban, a békés egymás mellett éléshez a kulturális sokféleség megértése szükséges kompetenciává vált. Szerintünk ez a fejlődés útja.

A bevándorló, menekült hátterű emberekből és magyarokból álló Mira az Artemisszió interkulturális közössége.

Bérezés: az önkéntesek nem kapnak fizetést
Nyelvtudás:
Angol
Magyar