Leírás

Az Andrássy út 110. szám alatt található Q Contemporary egy magánmúzeum, amelynek célja a közép- és kelet-európai kortárs művészet támogatása. Jelenleg kutató gyakornokot keresünk fiatalos és dinamikus csapatunkba. A pályázóknak szervezettnek és részletorientáltnak kell lenniük, és érdeklődniük kell a kortárs művészet iránt.

Felelősségek:

Végezzen kutatást művészekről, műalkotásokról és kiállításokról
Frissítse az előadói önéletrajzokat és életrajzokat
Szükség esetén adminisztratív és általános támogatást nyújt

Követelmények:

Jelenleg egy releváns területen szerez diplomát, például művészettörténetből vagy múzeumtudományból
Erős odafigyelés a részletekre
C1 szintű angol nyelvvizsga
Tudnia kell angolul kommunikálni szóban és írásban egyaránt
Ez egy részmunkaidős, fizetett szakmai gyakorlat. A jelentkezéshez kérjük, küldje el önéletrajzát. Várjuk válaszukat!

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@qcontemporary.com címre

Q Contemporary Art

A Q Contemporary a közép-kelet-európai kortárs képzőművészet legjavát mutatja be és népszerűsíti. Folyamatosan keressük és támogatjuk mind a már ismert, mind a feltörekvő művészeti tehetségeket, munkáikat globálisan is ismertté tesszük.
A Q Contemporary-t a kelet-közép-európai posztkommunista régió társadalmi-gazdasági változásaira reflektáló művésztehetségeinek feltörekvő generációja inspirálta.

Gyűjteményünk ma elsősorban a 20. század második felétől napjainkig aktív közép-kelet-európai művészek munkáira összpontosít. A Q Contemporaryban ezeket a látnokokat ünnepeljük, akiknek a műveit nem csak szeretjük, hanem —globális művészeti térként és a közép-kelet-európai kortárs művészet nagyköveteként — elkötelezettek vagyunk népszerűsítésükben is.

A Q Contemporary úttörő szerepet játszik a kelet-közép-európai művészet megismertetésében, és elsőként rendezi önálló gyűjteménybe a régió műtárgyait. Egyedülálló múzeumunk képezi a Q Contemporary identitásának és tevékenységének alapkövét. Legyen szó kiállításról, más intézményekkel közösen tartott bemutatókról, művészekkel való együttműködésről vagy az oktatás és kutatás iránti elkötelezettségünkről, a Q Contemporary fő törekvése a kelet-közép-európai művészet megismertetése a világgal.

A Q Contemporary központja egy 19. századi négyemeletes palota Budapest szívében. Londoni és hongkongi kiállításainkkal együtt globális művészeti teret kínálunk a közép-kelet-európai művészeknek, amely elősegíti nemzetközi bemutatásukat és karrierjüket.

Bérezés: 1800-2000ft/óra
Nyelvtudás:
Angol
Szak:
művészettörténet, múzeumológia