Cyclolab Kft.

A CycloLab Kft. egy világszerte elismert és sokoldalú ciklodextrin kutató-és fejlesztő vállalat, ami több, mint 30 éve van jelen a piacon.

Cégünk a KKV szektorban tevékenykedő, kutatás fejlesztéssel és gyógyszersegédanyag gyártással foglalkozó, elsősorban nemzetközi piacokra dolgozó, 50 fős magáncég.

Ügyfeleink gyógyszeripari cégek, akiknek segítünk abban, hogy kihozzák a náluk lévő hatóanyagból a legelőnyösebb tulajdonságokat, ezért azon dolgozunk, hogy a betegekhez a hatóanyagok legjobb verziója kerüljön.

K + F vállalatként következő generációs ciklodextrineket fejlesztünk és feltárjuk a lehetséges alkalmazásokat, melyeket szabadalmaztatunk. Ezek számos új területre összpontosíthatnak, mint például a ciklodextrinek segédanyagként történő felhasználása fehérjék stabilizálására és a nem vírusos génszállításra.

Céljaink között szerepel még a ciklodextrinek vizsgálata fermentációs és enzimatikus folyamatokban, szérummentes tenyésztőközegben, valamint ciklodextrinek segítségével szelektív és célzott gyógyszeradagoló rendszerek létrehozása, illetve tesztelése a központi idegrendszerre ható anyagokként betegségek, fertőzések és egyéb állapotok gyógyítása érdekében.

Kutatás fejlesztés mellett Sulfobutylether Beta-Cyclodextrin (SBECD, Dexolve™) gyártása és értékesítése is jelentős szerepet kap cégünknél. Ebből a segédanyagból évente több tonnát állítunk elő cGMP körülmények között, az FDA által jóváhagyott Törzskönyvi dokumentáció alapján.

Jelenleg nyitott pozícióink (kattints a jelentkezéshez):

Illetve folyamatosan keresünk elkötelezett munkatársakat az alábbi területeken:

  • Vegyész, vegyészmérnök, gyógyszerész
  • Adminisztratív asszisztens
  • Operatív személyzet (BSc, MSc, technikus)
  • Diákok (részmunkaidős állás)

Közösségi oldalaink:

Cégbemutatók, Karriernap